Lacurile Durgau – atractia de langa Turda


Lacurie Durgau reprezinta o parte din rezervatia naturala “ Saraturile Ocna Veche “. Zona in care se afla si Lacurile Durgau este compusa din 6 lacuri, toate extrem de frumoase. Lacurile Durgau sunt situate la nord de muncipiul Turda, evident in judetul Cluj. Aceste minunatii de lacuri au luat fiinta prin umplerea cu apa a unor vechi mine de sare, care s-au prabusit.

 Cateva date interesante despre Lacurile Durgau

Lacul Carolina este primul lac din zona Durgau. Acesta s-a format datorita prabusirii unei mine de sare ( Obere Grube ). Lacul Carolina este un lac sarat. Malurile acestui lac sunt destul de instabile, astfel incat ele sunt mai tot timpul intr-un amplu proces de alunecare. Lacul Carolina are o adancime maxima de 45 m.


Lacul 2, cunoscut si sub denumirea de Lacul Durgau este tot un lac sarat. La fel ca si Lacul Carolina si acesta s-a format in urma prabusirii unei mine de sare ( Durgaul Mare ). Despre Lacul Durgau se stie ca are o adancime de aproximativ 6 m.


Lacul 3 sau Lacul Dulce s-a format datorita prabusirii minei Katalin. In anul 2001 acest lac avea o adancime  relativ mica ( aproximativ 2 m ). Chiar daca adancimea este una foarte mica, in zona centrala s-au descoperit 2 puturi avand o adancime de 46 m.


Lacul Ocnei sau lacul 4 este tot un lac sarat. Desigur, ca si acesta s-a format in urma prabusirii tot a unei mine de sare. Mina care s-a prabusit era in forma de clopot, ceea ce face ca Lacul Ocnei sa fie unul destul de adanc ( 40 m. ).


Lacul Rotund este lacul 5 care face parte din aceasta zona uimitoare. La fel ca si celelalte si acesta s-a format in urma prabusirii unei mine de sare. Lacul Rotund are o adancime de aproximativ 20 m.


 Lacul 6 care mai este cunoscut si sub denumirea de Lacul Sulfuros s-a format la fel ca toate celelalte. Adancimea acestui lac este de aproximativ 47 m.

 

De ce sa mergem la Lacurile Durgau

O vizita pana la aceste obiective este bine-venita intotdeauna, indiferent de anotimp. Cei care aleg sa vina in acest colt de rai, se vor reincara automat cu energie.

 Citeste mai departe aici.

Comentarii